Wat kan John voor jou betekenen?

OPNEMEN, VOCAL-TRACKS, AFMIXEN EN EDITEN

Opnemen, vocal-tracks, afmixen en editen

 

Het specialisme van John Sonneveld:
– Opnemen van vocal-tracks
– Afmixen van muziek
– Editen/ tunen van audio-tracks

Opnemen van vocal tracks

Het opnemen van leadvocal-tracks is eigenlijk een intiem proces. Daarom is het prettig dat niet in een al te grote ruimte te doen, maar in een kleinere, sfeervolle omgeving waar je je op je gemak voelt. De sfeer in mijn studio wordt altijd erg gewaardeerd. Ook is het prettig om goede feedback te krijgen tijdens het inzingen en opnemen van je zang-tracks, bovendien kan ik meestal net iets meer uit de vocalist halen dan wat hij/zij zelf denkt. Op die manier komen we samen tot een mooi eindresultaat.

Het proces van zangtracks opnemen:

Eerst nemen we samen de tekst door en kijken we welk gevoel er tijdens inzingen overgebracht moet worden op de vocaltrack. Gedurende het opnameproces geef ik feedback over expressie, timing en tuning.

brauner-valvet
Mixen van muziek:

Door de jaren heen heb ik veel tracks gemixt, zowel analoog als digitaal, met mengtafel of ‘in the box’. Momenteel werk ik voornamelijk in ProTools en heb in mijn studio, The Bunker@Wisseloord, een uitgebreid plug-in pakket met oa veel UAD plug-ins, die een hoge kwaliteit waarborgen. Daarbij is mijn studio erg geschikt om een eerlijk geluidsbeeld te krijgen. Ik kan bijvoorbeeld een eerste mixopzet maken en opsturen zodat er gecheckt kan worden of de richting qua sound en sfeer de juiste is, waarna ik de mix afmaak. Indien gewenst kan ik, in samenwerking met de opdrachtgever, de mix nog finetunen.

voice recording
Editen / tunen:

Ook kan ik edit-werk doen zoals timing aanpassen of tunen. Studio The Bunker@Wisseloord bevindt zich in de catacomben van de legendarische Wisseloord Studio’s in Hilversum.

mixing-recording-editing

JOHN ALS MIXER, PRODUCER EN/OF ENGINEER

Opnemen, vocal-tracks, afmixen en editen. Interesse in wat John voor je kan betekenen? Vul het formulier in.

Telefoon: +31 (0)6 40 62 59 56

John Sonneveld
Studio The Bunker@Wisseloord
Cath. v Renneslaan 10
1217 CX Hilversum

johnsonneveldstudio@gmail.com